2009. jan. 31.

…a kulturális kiáltványa,

melyben szíves tudomásul vesszük, hogy az emberiség kedvenc szabadidős elfoglaltságának a szarban fetrengést választotta.
És ez nem passzív beletörődés részünkről. Korántsem! Hisszük és valljuk, hogy az emberek teljes mértékben a maguknak legmegfelelőbb közeget választották. Különben is, a Mocsok jár mindenkinek!
A turkálás jogát viszont fenntartjuk magunknak. Sőt, egyenesen kötelességünknek érezzük, hogy kiemeljük, megvizsgáljuk, véleményezzük egy-egy darabját ez általunk is nagyra becsült közegnek, ha már úgyis e kies sárgolyóra, annak is egy bájosan mocskos szegletére pottyantott minket a Zég.
Mert ugye nem minden Mocsok, ami bűzlik. És viszont. Azt meg gondoljuk hangsúlyoznunk sem kell, mekkora kárral járna, ha senki nem ismerné fel időben a búzát az ocsúban.
Tehát éberség! Nem árt ocsúdnunk, és adott esetben, a baj megelőzéséért, akár saját magunknak nekiállni meg- és újrateremteni a mindenki által oly kedvelt dagonyázás lehetőségét. Segítségül hívunk hát mindenkit, ki kellő elhivatottsággal rendelkezik ehhez az embert próbáló, nem mindennapi feladathoz!

ÉLJEN A MOCSOK! MINDÖRÖKKÉ…