2009. márc. 29.

13. Francia Filmnapok/ Beharangozó

Kis hazánkban immár 13. alkalommal kerül megrendezésre a Francia Filmnapok, mely a hagyományokhoz híven ezúttal is arra hivatott, hogy bemutassa az idén magyar mozikba kerülő francia filmek gyöngyszemeit a nagyérdeműnek.


8 vidéki nagyvárosban, így Debrecenben, Pécsett, Egerben, Kecskeméten, Győrött, Szegeden, Szolnokon és Miskolcon április 15-26. között, míg Budapesten a Corvin moziban április 16-19-ig nézhetjük meg a filmalkotásokat.

A filmnapok megnyitója április 2-án csütörtökön, 12.30-kor lesz a Corvin Filmpalotában, az esemény díszvendége pedig Laurent Cantet lesz, az Arany Pálma díjat nyert Az Osztály című film rendezője. Az idén Oscar-díjra is jelölt drámát április 19-én vetítik majd a Corvinban.

Depardieu
közelmúltban elhalálozott fia, Guillaume is látható lesz a Versailles című keserédes történetű filmben, melyben hajléktalant alakít. A másik "Depardieu-gyerek", Julie is felbukkan a filmvásznon, a II. világháború idején játszódó Kémnők című filmben, melynek főszereplője Sophie Marceau.

A 7 játékfilm mellett, a tavalyi sikereken felbuzdulva idén is lesz rövidfilm-összeállítás, köztük Jeanne Moreau egyik alkotásával.

A filmekről itt olvashattok, a részletes programot pedig itt találjátok.
Aki teheti, menjen el. Mi időben szóltunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése