2009. jún. 1.

Most tényleg az én anyámat?! #1

(legújabb, közéleti rovatunk első darabját olvashatjátok. sok szeretettel mindenkinek:)

Égesd el magad, vagy dugjál a szavazáson!

Arról csak sejtéseim vannak, hogy az EU más országaiban milyen apropóból tartanak szavazást vasárnap, de hogy Magyarországon miről fognak dönteni az emberek, arról gőzöm sincs. Tévét nem nézek, postaládámból a lakótársaim jóvoltából a saját leveleimen kívül semmit nem kapok meg (néha még azt sem), neten csak csajokat nézek, így egyedül az utcáról, főként az óriásplakátokról értesültem arról, hogy bizony itt is lesznek valamilyen választások, ahol is a drága jó pártjaink szeretnék, hogy rájuk szavazzunk. A FIDESZ plakátjairól azt ugyan nem tudtam meg, hogy miért is szeretnék a voksomat, tehát hogy mit nyújtanának cserébe, de az mindenestre nyilvánvalóvá vált, hogy imádnak szavazni, olyan l’art pur l’art alapon, felszólító módban erre is bíztatnak mindenkit. Mondjuk azt nem tudtam eldönteni, hogy az ég-e el, aki szavaz, vagy az, aki nem.
Nyilván, minden választási plakát valamilyen párt által képviselt mondanivaló reklámozása miatt jön létre, a Jobbik két szlogene ezt 50 %-ban teljesíti is. Amelyikben nem, az legalább informatív, közlik, hogy ők az új erő. Arra azért kíváncsi vagyok, hogy ki az a választó, aki azért szavaz rájuk, mert ők most a legerősebbek. Ez kicsit a bikák párzási időszakára emlékeztet. Végülis tavasz van, párosodjunk emberek! Ja, de hogy nekem csak magyar lánnyal lehet, mert Magyarország a magyaroké? Üsse kő, van itt elég jó csaj.
Viszont úgy látszik, nem szeret dugni az MSZP, mert ők inkább söröznek. Na jó, csak a fiatalok. Az idősebbek inkább félnek, hogy seggbe bassza őket a Jobbik. Mindig is tudtam, hogy nagy kujonok ülnek az SZDSZ-eseknél, most is nagyon mocoroghat arra felé a cerka, mert mindenáron ők szeretnének lenni a harmadik legnagyobb kan a kies magyar pusztában (Ki lesz a harmadik erő?).
A paletta legújabb színéről, az LMP-ről is csak annyit tudunk meg nagyjából, hogy ők az érzéki dolgokat kultiválják, hiszen ilyen szlogenjeik vannak: érzed, hogy - jobbat érdemel, - most megfizetsz, - jót akarsz, - nem szabad, - most te kívánsz.
Az MDF új kiegyezése előtt meg csak állok értetlenül. Na jó, értem, viszont azt még véletlenül sem, hogy miként lehet az, hogy sem náluk, sem az összes többi pártnál még véletlenül sem derül ki a plakátok alapján, hogy itt kérem szépen Európai Parlamenti választások lesznek, ahol európai (nem magyarországi!) ügyekben kéne MO érdekeit képviselni. Esetleg valamilyen koncepció alapján…















2 megjegyzés:

  1. megjegyzem nem csak MO-n ilyen idilli a helyzet. a szlovák kormány párt a magyar-kérdéssel riogat: http://index.hu/kulfold/2009/05/31/slota_orban_neofasizmustol_buzlik/

    úgy látszik a posztkommunista országok sajátossága, hogy a politikusok még véletlenül sem arról, és úgy beszélnek, mint amiről, és ahogyan kellene.

    VálaszTörlés
  2. hát siralmas, de esküszüm, hogy (az LMP mellett) a Jobbik a legüdítőbb fejleménye ennek az egésznek. Igaz, hogy szánalmas egy bagázs, a Morvai meg egész egyszerűen nem normális, de legalább frissek

    VálaszTörlés