2009. júl. 1.

What The Holy Video? #5

Nagyon nem isteníteném megint a különböző videómegosztó oldalakat, pedig bőven megérdemelnék. Bármit meg lehet találni videóban vagy legalább egy slideshowban valahol a neten. Legyen bármilyen kedvünk, érdeklődésünk tárgya lehet bármi, a japán exploitation-ökkel kezdve, a legújabb kutyadivaton, kortárs magyar bábabszurdokon át, Leonard Nimoy-ig, minden. És ez még mind semmi.

Rántott rákok és Shiro Robot

Teljesen veszedelmes, ami a japánoknál zajlik modern exploitation cím alatt. Ráadásul egyre nagyobb visszhangot kap. (Ami egyáltalán nem baj) Emlékszem a Machine Girlt anno, szinte minden filmes (jó főként az ilyen B dolgokra szakosodott) blogon előbb vagy utóbb felbukkant a trailere. Meg is van már mióta, de mire megnéztem volna itt a rendező újabb filmje. Maradt a lányok + beépített fegyverek vonalnál, csak amolyan Michael Bay-esen még rádobott pár lapáttal. Már nem emberi szövetre csatlakoztatott tömeggyilkos fegyverről van szó, hanem maga az „ember” a fegyver. Mocsok Kultúr Torzó (also) presents RoboGeisha.



Mese a szőröslábú hobbitról

Aki felolvassa pedig nem más, mint Leonard Nimoy, aki vulkáni fül nélkül is Spock. Nincs még egy ilyen ikonikus karakter, aki ennyire összenőtt az őt játszó színésszel. Még a sorozat rebootjában is olyan színészt kerestek, aki Leonard Nimoyra hasonlít, meg persze úgyis sminkelték, teljesen Spock Jr. Viszont arra még életemben nem gondoltam, hogy két ennyire geeky dolgot (Star Trek és a Gyűrűk Ura világában játszódó Hobbit), ennyire rosszul össze lehet hozni. Kicsit azért öröm nézni, ahogy Leonard Nimoy Spock alteregóját magára öltve fetreng a strandon és elénekli nekünk Zsákos Bilbó történetét. Élete talán legcampebb performansza, ráadásul a szám megjelent lemezen, melynek címe: The Two Sides of Leonard Nimoy. Az album legfőbb témája pedig természetesen Spock származása és örök dilemmája, hogy akkor ő most ember-e valójában, vagy vulkáni?! Vagy elf?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése