2009. ápr. 8.

16. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál / Epilógus

Mire kettőt pislogtunk már be is fejeződött a Titanic, ami sokak szerint az egyik legjobb mozis fesztivál Budapesten, sokan teljesen érdektelennek tartják. Jómagam és csadag kolléga próbáltunk ott lenni annyi filmen, amennyit a pénztárcánk és időnk engedett, viszont vasárnap kellett konstatálnunk, hogy egyikünknek sem sikerült megnézni a két díjnyertes filmet.

A fesztivál fődíját, a Hullámtörők-díját és az azzal jár 10.000 eurós pénzösszeget a norvég Észak című film nyerte, ami emellett még kiérdemelte az Országos Diákzsűri díját is. A közönségdíjat pedig a zsűri egyik tagja Baltasar Kormakúr (a másik két tag: Enyedi Ildikó és Pohárnok Gergely) Ivanov átirata a Fehér Nászéjszaka nyerte, amit az általam olvasott netes és nyomtatott sajtóorgánumok egyöntetűen méltattak.

Viszont azt mindenféle szervezés nélkül sikerült elérnünk, hogy ne menjünk ugyanarra a filmre így együtt 16 filmet néztünk meg az 56 film közül, ami ugyan soknak nem sok, de azért embert próbáló feladat, főleg úgy, hogy a fesztivál ideje alatt mindketten 220 kilométeres távolságon ingáztunk. Arról a 16 filmről amit láttunk pedig még a mai nap folyamán olvashatjátok a véleményünket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése