2009. márc. 16.

Két érdekes színházi esemény a héten Bépén



TÁP Színház - Odüsszeisz




Holnap este (azaz márc. 17-én), 22:30-as kezdéssel a TÁP Színház műfajokat ötvöző, (amolyan táposan) kísérleti előadását, az Odüsszeiszt nézhetitek meg, Busa Pista főszereplésével (már csak ezért érdemes elbattyogni:), a Trafóban (Liliom utca 41.). Az előadás után buli Dj Palotaival.


"A TÁP Színház Odüsszeisz tanulmányával elsimítja a több ezer éves távolságból elhanyagolhatónak látszó különbségeket az ókori latin és ógörög nyelv között. Mindemellett különleges nyelvérzékről tesz tanúbizonyságot. Szerencsére ez nem csak erről a szóviccről, hanem színházi nyelvükről is elmondható. Hogy koncert-e vagy színház, amit látunk, nehéz lenne eldönteni, és nem is érdemes." (Sebők Borbála) (port.hu)

Odüsszeisz

Odüsszeusz: Busa István

Kar: Juristovszky Sosa, Schönberger Ádám

Athéné: Polnauer Flóra
Poszeidon: Katona László
Hermész: Czutor Zoltán
Alkinoosz: Gosztonyi Csaba
Küklopsz: Vécsi Tibor
Nauszikaa: Mészáros Piroska
Kalüpszo: SzandtnerAnna
Kirké: Jordán Adél
Theiresziász: Váradi Gábor
Mesélő: Karsai György
Továbbá: Dj. Quick; Bódis László; Csík Gábor; Keresztes Tamás; Kovács Lehel

Bocs attól, aki nincs rajta, aki rajta van, de nem lesz, és aki rosszul írtuk (sic!)


Rendező: Vajdai Vilmos
Dramaturg: Sebők Bori
Videó: Juhász András és Péter Bo
ldizsár
Jelmez: Juristovszky Sosa
Zenei vezető: Echo csoport







Co.ffein Projects - Ormódi 2/c





Fiatal táncosokból áll a színházi elemeket tánccal vegyítő Co.ffein Projects, amely március 21-én este 7-kor egy albérlet zárt világát mutatja meg Ormódi 2/c című előadásukon az Aranytízben (Arany János utca 10.). A 6 különböző egyéniség az előadás végére behálózza a teret, egyetlen közös pont az esti híradó marad.


A Co.ffein Projects vállalása egy olyan alkotóműhely létrehozása, ami befogadni képes minden művészeti ágban dolgozó kortársunkat, megteremtve a lehetőséget a közös alkotásra. Ennek szellemében, a Co.ffein Projects minden performance-on más és más táncossal és művésszel dolgozik együtt, hogy minél sokszínűbbé tegye a produkcióit.

http://www.coprojects.eu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése