2009. jún. 27.

Mi az a Paul?

Van két nagyon vicces angol fickó. Kicsit már úgy összenőttek, mint Stan és Pan, sőt van olyan szignifikáns a kettőjük karaktere, hogy egy újabb komikuspárosként legyenek elkönyvelve 20 év múlva. Először a zombifilmeket parodizálták ki, aztán a rendőrős akciófilmeket. Igen, ők Simon Pegg és Nick Frost, akik már kétszer röhögtették meg együtt a közönséget a nagyvászon előtt. Először a Shaun of the Dead (magyarul: Haláli Hullák Hajnala) aztán meg a Hot Fuzz (kicsit öltetesebb magyar cím: Vaskabátok). A sajátos humorukon kívül az volt még a sajátossága ezeknek a filmeknek, hogy a kikarikírozáson kívül emléket is emeltek ezeknek a geeky műfajoknak. Mi az ami hiányzott? Melyik az a műfaj, amely a legtöbb kockát termelte ki magából. Nagyon nagy valószínűséggel a science-fiction.


Ezt úgy tűnik a Pegg-Frost páros is így gondolja, ugyanis mielőtt elkészítenék a „Blood and Ice Cream” trilógia záródarabját (ami cím alapján szintén sci-fi lesz), írtak egy filmet, amit a Superbad rendezője Greg Mottola fog dirigálni. Arról szól, hogy két brit geek (úgy látszik az a trend, hogy a saját karakterüket alakítjak a komikus színészek, ld. Seth Rogen) keresztülutazik az Államokon egy képregényes esemény miatt és útközben felvesznek egy földönkívülit, akit úgy hívnak, hogy Paul. Ha nem azok lennének emögött a sztori mögött, akik, akkor nem nagyon kapnám fel a fejem.

Talán arra se figyelnék fel, hogy elindították a film hivatalos behind-the-scenes blogját. Már most fönn van két fekete-fehér galéria, meg három könnyeden vicces videó (pl. hogyan tanulnak vezetni egy lakókocsit) köztük ez a videó is, amiben Nick Frost éppen a wc-ből jön ki és Peggel együtt köszönti az oldal nézőit.


Érdemes figyelni a készítési folyamatokat és valószínűleg baromi vicces ezt ennek a két idiótának a szemszögéből végigkövetni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése